Alle de hunde Maria og Adrian har i shelteret er fra gaden, dumpede hunde, der måske tidligere har haft et hjem, hvor ejerne er blevet trætte af dem og har smidt dem ud eller hunde, der er blevet væk eller hunde, der er løbet væk. De lever jo på ingen måde under de kontrollede forhold vi ser i Danmark og andre nordiske lande. Mange hunde bliver fanget af statsansatte hundefangere. Der bliver de sat ind i dødshelters.

Hundefangerne tjener penge af staten på at fange hundene. Maria og Adrian henter fra killshelteret Alexandria, hvor de ofte afliver dem på brutale måder .

I Rumænien ser man hundene ligesom skadedyr og derfor bliver de fanget og i dødshelterne venter hundene bare på at dø. Man kan sammenligne det med dødsgangen i fængsler. De får meget lidt mad og det er den stærkeste der overlever (indtil de enten bliver slået ihjel eller dør af sig selv).
De svage har altså derfor ikke en chance. Maria og Adrian fodrer så vidt det er muligt på shelterne, men det er ikke altid de får lov at komme derind.


Maria og Adrian betaler ikke altid for at få hundene ud, de kan hente dem på bestemte dage, men de skal jo have pladsen til dem i deres eget shelter. Det kommer an på hvilke shelter de henter hundene fra. Nogle hunde må de gøre rigtig meget for at få retten til at tage ud. For eksempel har de flere gange kontaktet den lokale borgmester for at få ret til at hente en hund.


Hundene kommer altså ind i shelterne ved at hundefangerne fanger dem. Det kan synes som en uendelig strøm af hunde på trods af at Maria og Adrian i flere år har sørget for at neutralisere hunde gratis for lokal befolkningen.

Du kan se på dette link på Marias facebookside hundene på de forskellige dødshelters https://www.facebook.com/MaRRia.Cristina/media_set?set=a.10210967145306882&type=3

Maria og Adrian tjener ikke stort på dette. De har viet deres liv til det og bruger døgnets 24 timer på hundene. Er hundene så dårligt tilredt, at de bliver nødt til at tage dem til dyrlæge, når de henter dem ud fra shelterne koster det naturlivis penge og derfor har de brug for økonomisk støtte, for at kunne hjælpe hundene. Dette arbejde kan du støtte med et månedligt beløb eller med faste donationer på andre måder.

I Marts 2020 fik vi en opdatering om at alt salg af hundefoder stoppede i Rumænien pga Corona og derfor prøvede vores tyske samarbejdspartner at få noget foder ind i landet til Maria og Adrian. I August åbnede landet op igen, men Maria og Adrian løber hele tiden tør for mad, da det er mange mange munde de skal mætte og alt afhænger af vores støtte til dem. Heldigvis har Maria og Adrian trofaste støtter i Danmark, Sverige, Holland og Belgien , men også især i Tyskland, som dagligt hjælper så godt de kan.