Maria og Adrian arbejder med flere dyrlæger i Valcea. Hun har i flere år haft et neutraliserings program i samarbejde med de lokale dyrlæger. Det vil sige at så vidt muligt bliver alle voksne hunde neutraliseret. Både han og hun hunde. Som vi gør herhjemme med katte.

Det er også både de hunde, der lever helt vildt i skove og langs veje, men også de hunde Maria henter til sit eget shelter eller sender ud af landet via adoption.

Dette er en meget stor post af hendes udgifter. Derudover behandles alle dyr for alle de sygdomme, som dyrlægen og hun kan behandle for. Vurderes der en chance for at hundene kan få et godt liv trods sygdomme og handicaps, er det en no kill politik Maria fører.

Når du adopterer en hund, skal du vide at alle hunde er testet inden afrejse
for mere end hvad loven fra Fødevarestyrelsen kræver af import af hunde Rumænien.

Alle hunde er vaccineret, neutraliseret hvis de er gamle nok og chippet.

TESTET – SNAP 4Dx Plus-test – Hjerteorm, Lyme sygdom, Ehrlichia, Anaplasma, Giardia, Leishmania, Parvovirus, Distemper.

Følger man Maria på hendes facebook side, vil man med jævne mellemrum kunne se hvordan hun konsekvent har arbejdet med at neutralisere hunde, Både dem der adopteres til andre lande, dem som bor i hendes shelter, – men også dem som bor på gaden, og som genudsættes som “vilde hunde”, på samme måde som vi genudsætter vilde katte i Danmark.

Men da mentaliteten omkring det at have og holde hund i både østlige som sydlige lande er så forskellig fra vores, kæmper Maria også med at overbevise befolkningen om vigtigheden i at neutralisere hundene. Derfor har hun formået at tilbyde gratis neutralisering til hundeejere genne flere år.

Her er et eksempel på fårehyrder, der har bedt Maria om hjælp på at få neutraliseret deres hunde.

Maria og Adrian er forståeligt nok imod avl, da der er flere hunde end der er hjem til, hvorfor hun naturligvis glædes over når en famile vælger at neutralisere deres hund, som ses her i opdatering på hendes facebook.

Har du lyst til at støtte Maria med at få neutraliseret hunde så sende gerne lidt til Paypal marias.shelter@outlook.com mrk neutralisering.


Det koster ca 25 euro at neutralisere en hund i Valcea, dvs knap 200 kr. I Danmark koster det minimum 4500 kr. Derfor kan du nemt støtte op om dette arbejde og hjælpe rigtig mange hunde.