I årevis har Maria og hendes mand Adrian taget sig af hunde og katte, der er uønsket og har brug for hjælp i Rumænien, et land hvor dyr ikke bliver behandlet særlig godt.
I deres private shelter, som blev startet i 2019, er der i øjeblikket næsten 400 hunde og omkring 50 katte, der leder efter et hjem for livet.
Hundene kommer fra, de offentlige shelter Fetini og Barbeni, eller er blevet forladt på gaden og i skoven og som er fundet skadet.

I 2021 modtager Maria & Adrians shelter en donation fra Danmark at de er i stand til at cementere shelteret så hundene ikke går i mudder og regn. Donationen bruges også til solceller samt 3 store tage der dækker et stort areal af shelteret.


Kattene er også fundet forladt eller skadet. Det kender vi til i Danmark, da vi i Danmark behandler katte på samme måde som man behandler hunde i Rumænien.
Når hundene ender i det offentlige shelter, udløber fristen ofte efter 14 dage, og hundene dræbes grusomt.
I de offentlige shelters er hundene – fanget af hundefangere med en smertefuld snare – låst sammen med hundreder af andre hunde, kommer de aldrig ud, er ikke tilstrækkelig plejet, fodret eller rengjort. Dette medfører bid blandt dyrene, som ofte er dødelige.
Derudover fordrer Maria jo utallige gadehunde, så de i det mindste lejlighedsvis er mindre sultne. Ved at deltage i kastreringsprojekter forsøger de at få befolkningen til at kastrere deres hunde for at reducere nye hvalpe og nye dyr som skal leve i elendighed.
Vi håber at kunne tilbyde en bedre fremtid for dyrene. Men vi har brug for din støtte til det!
Maria Cristina og Adrians liv kun for dyrene. 24 timer i døgnet – 365 dage.
I august 2019 måtte de færdiggøre deres nye, private shelter og flytte hundene inden for kun 30 dage, da de ikke længere var ønsket på det forrige sted og hundene ikke længere var sikre.
Det nye shelter tilbyder nu et sikker sted for dyrene, langt væk fra den elendighed de kom fra.


Men det bringer også mange udfordringer. Der er ingen vej til shelteret, bare en grusvej, hvor der er store huller, som de var nødt til at fylde op med store sten for at være acceptabel.
Der er ingen forbindelse til det offentlige el- eller vandforsyning.
Du kan ikke forestille dig, hvilket arbejde og udfordringer det giver dem i deres hverdag. Forestil dig mørket og kulden om vinteren eller bare at skulle bringe rent vand til hundene.
I deres private shelter bor hundene i åbne bure, der fungerer som beskyttelse mod regn, kulde og varme og altid har døren til den store lege gård åben. Nogle bure er lukket for at beskytte visse hunde (små, gamle, svage), men dyrene lever også i flokke der. Maria og Adrian gør deres yderste for at gøre livet så behageligt som muligt for dem gennem de donationer der sendes til dem i form af bløde senge og godbidder og legetøj. Ikke desto mindre er shelteret et shelter og kan på ingen måde sammenlignes med et hjem.
For nogle hunde, de heldige, er det bare et mellemlanding på vejen til deres eget hjem. Desværre er det for mange det eneste hjem, de nogensinde vil kende og have.
Især gamle, syge eller store hunde har det svært.
De ønsker at passe på disse hunde så godt som muligt. Det kan de ikke gøre alene..