Maria Christina Rizea er kvinden bag det hele.

Men længe før dette var Maria igang. Hun var en ung pige da det hele startede. Maria kommer fra en lille bjergby i Valcea .

Midt i 20’erne kom hun hjem fra en ferie i Grækenland, hvor hun havde brugt sin ferie på at fodre de sultne katte. Da hun kommer hjem finder hun en katte killing smidt ud i en container. Kattekillingen kommer med ind og inden hun ser sig om har hun mellem 20 og 30 katte boende i sin lille lejlighed.

Samtidig ser hun nogle hundehvalpe, der lever i et skjul på gaden og fra at være en hel almindelig ung, der interesserede sig for tøj, rejser og andre af livets goder, flyttede hendes fokus. Det eneste hun kunne se var al den nød og sult,  der foregik omkring hende og som den ildsjæl hun er, måtte hun hjælpe dem i nød omkring hende.

Maria købte gammelt brød til hundene for hver en krone hun ejede, som hun brugte til at fodre hundene med. Hun havde ikke den store indsigt i ernæring eller viden om, – at det at fodre hundene og katte ville bide sig selv i hale, – idet, der blot ville komme flere og flere gadehunde og katte til eftersom ingen af dem var neutraliserede.

Igennem 5 år gik hun ud hver nat. I regn og slud, sne og hård hård frost, gik rundt på gaderne og i skoven for at fodre de dyr, der led så frygteligt af sult og kulde, fordi de var blevet kasseret af mennesker og derefter nød til at overleve på bedst mulige måde. Hun måtte gøre det efter mørkets frembrud, for menneskene omkring hende spyttede efter hende, slog hende, kastede ting efter hende og kaldte hende alverdens gloser. Samtidig havde hun sin lejlighed fyldt til bristepunktet med dyr, hun forsøgte at hjælpe.

Hun havde ingen verdens kendskab til de dødshelters for hunde, der allerede eksisterede, og da hun fik indsigt i den verden, var der ingen vej tilbage for hende. Hun forlod hele sin materielle verden af goder for at hellige sig arbejdet med dyrene helt.

Maria indså at hun måtte forsøge at samle andre, der havde samme holdning som hende, at skaffe viden og oplysning til befolkningen og politikere om nødvendigheden af at neutralisere og stoppe avl af hunde og katte, da problemet kun voksede og voksede.

Idag arbejder hun kun med at hjælpe med dyrene. Hun lever af donationer. Eller skal vi kalde det ‘overlever’. Hun får tøj tilsendt fra alle os omkring hende i andre lande, på samme måde, som hun modtager tæpper, dyner, osv til dyrene.

Marias nu store datter er vokset op hos hendes forældre af flere personlige grunde, bla kultur og tradition. Hun er i dag 18 år, og hjælper Maria dagligt.

Marias mand og far til deres lille dreng, Vladimir, opgav sit alm lønnet job for i stedet at hjælpe Maria. Hans hjerte banker også for hundene og han er bla den, der kører de dyr, der er blevet adopteret ud af landet, imens Maria bliver hjemme og passer hundene. Marias dreng blev født i august 2020.

Maria deltager idag i neutraliserings programmer og er med til at få ca 500 både privat egede hunde og katte samt gadens hunde og katte neutraliseret om året.
Folk kan komme helt gratis og få dette gjort , takke være Maria.
Maria står op før solen starter hendes dag og til sent på aften alle ugers 7 dage . Hun sover kun ca 4 timer i døgnet, så hun kan nå det hele.

Du kan læse mere om Marias arbejde på de andre posts her på websitet.

Du kan også besøge hendes website her: http://www.hope-for-future.com

Eller hendes facebook side hvor hun dagligt lægger billeder op på hunde du kan adoptere. https://www.facebook.com/MaRRia.Cristina?epa=SEARCH_BOX