I 2020 tegnede jeg nogle tegninger i håbet om at kunne skaffe læ over hele shelteret.

Efter mange udfordringer lykkedes det os at få skabt og udarbejdet et endeligt resultat i sommeren 2021 blev store dele af shelteret cementeret og det ønskede tag byggeri kunne begynde. Hele projektet blev sponsoreret af en anonnym sponsor.

I 2018 blev Maria opsagt fra den gård hun lejede til at have sine hunde. Efter en lang proces lykkedes det med hjælp fra den tyske non profit støtte gruppe, for Maria at købe og få tildelt en stor grund, der ligger ugenert langt fra al beboelse. I sommeren 2019 begyndte den lange process med at bygge. Som det kan ses på billederne er det et dejligt bjergområde, med smuk udsigt.

https://www.hope-for-future.com/

Til gengæld er det også barsk, når vejret viser sig fra sin uvenlige side. Regnen står ind, mudder blandet med fæces, kulden om vinteren eller den bagende sol om sommeren. Derfor søger vi efter sponsorer der har mulighed for at hjælpe med at støtte op om at få bygget et større overdækning af shelteret.På de første billeder ses Maria tidligere gård, hvor det er tydeligt at der er stor mangel på alt.
så er grunden købt og byggeriet i gang for de små midler der er.
Der er regulationer, der siger at der ikke må graves i dybden. Derfor må der lægges et cement lag oven på jorden, hvor metal stænger og net der skaber de små baser kan støbes i.
Et lille lukket område til hjemløse katte er det også blevet til.

Shelteret har ikke adgang til rindende vand, el, eller sanitære forhold. Derfor er det ikke kun barsk for hundene al leve der, men også for Maria og Adrian, når de arbejder der. Hvilket også gør det meget svært for dem at få personale og frivillige til at ønske at være der.

Derfor søger vi om støtte til at opsætte nogle transportable huse, som kan give ly, varme og overnatningsmuligheder.

Shelteret har fået sponsoreret og dermed instaleret solceller, så der nu er el, der kan drive en smule belysning, samt overvågning af shelteret via kamaraer der er opsat. Dermed kan Maria og Adrian følge shelteret og hundene fra deres hjem og telefoner døgnet rundt.

Vejen op til shelteret udgør også et kæmpe problem – idet der ikke er nogen vej.

Når vejret er dårligt sker det at der kommer så meget mudder, at de har måtte grave bilerne fri. Ofte må de stille bilerne for enden af vejen og gå op til shelteret. Dette udgør et problem, når der skal transporteret hunde frem og tilbage samt mad og vand. Derfor er der brug for at skabe en holdbar løsning, så tung transport kan køre frem og tilbage, uden at man asfaltere. Derfor søger vi sponsorer der kan hjælpe med løsninger på dette.

Men takket være en stor donation har de modtaget en 4-hjulet pick-up truck til at bringe og hente varer og hunde de ca 500 meter mellem shelteret og den asfalterede hovedvej. Ikke desto mindre er dette virkelig virkelig hårdt arbejde: beskidt og udmattende.