Velkommen til dig der overvejer at få hund fra Maria&Adrian
Her finder I en guide til at vejlede jer bedst muligt til den process det er at få en hund igennem os og til en god velkomst for både hunden og jer.
De spørgsmål du modtager er samme form for spørgsmål man finder i andre danske foreninger, lige fra Dyreværnet eller andre der henter dyr fra udlandet til Danmark. Med andre ord er det normal praksis, for at sikre og hjælpe at hunden kommer til den rette famile, som er villig til at sætte sig ordentlig ind i det at adoptere en hund og ikke fortryder igen, når der er gået et stykke tid – hvilket vi ser meget i gratis grupper for hunde og katte.
Dette ønsker vi ikke at vores hunde skal igennem. Derfor sætter vi pris på et godt samarbejde og at vi lærer så meget at kende til jeres famile inden vi henter en hund hele vejen fra Rumænien til Danmark.
Når du/I har fået øje på en hund I ønsker jer som et nyt familie medlem, så skriv en besked til Benjamin Hansen, Drude-Katrine Plannthin, Filukka Smiles eller Jane Justensen på vores facebookside på dette link:
https://www.facebook.com/groups/517598982481568
Vores på facebook forside ser sådan her ud:
Send os derefter en detaljeret beskrivelse med følgende info – beskrivelsen skal sendes via facebook/messanger til Drude-Katrine Plannthin eller Filukka Smiles eller Jane Justensen eller Benjamin Hansen
Alle spørgsmål er kopieret og oversat direkte fra det tyske spørgeskema du kan finde på vores tyske søster organisation www.hope-for-future.com
– du kan kopiere alle spørgsmål og derefter skrive dine svar :
- Hvilke hund ønsker du at adoptere?
- Dit fulde navn og adresse:
- Dit telefonnummer:
- Din mailadresse:
- Dit fødselsår:
- Hus eller lejlighed?
- Hvor mange bor i hustanden?
- Har du børn?
- Hvor gammel er børnene i hjemmet?
- Din partners fulde navn og info om hvor længe I har boet sammen?
- Alt efter dine personlige livs-omstændigheder, har du så et netværk omkring dig til at hjælpe dig med hunden, feks hvis du er alene eller ældre?
- Har du økonomi til at have hund?
- Har du et arbejde? Hvis Ja hvor mange timer om dagen er du borte fra dit hjem inklusiv transport frem og tilbage?
- Hvor mange timer om dagen skal en hund være alene hos dig?
- Arbejder din partner?
- Er dit hjem eget eller lejet?
- Har du husdyrstilladelse?
- Hvor mange kvadrat meter er dit hjem ca?
- Er der have til?
- Hvis der er have til – er den indhegnet?
- Hvad er hegnet lavet af? Hvor højt er hegnet?
- Hvis du bor i lejlighed – er der balkon?
- Hvor højt er gitteret på den balkon?
- Er der andre husdyr i hjemme? Hvilke?
- Hvis der er katte, er der mulighed for at opdele hjemmet indtil en ny hund har lært at omgåes kattene?
- Hvis der er andre hunde – er de fuldt ud vaccineret?
- Er de andre hunde neutraliseret?
- De dyr der er i hjemmet, er de i stand til at lære at omgåes en ny hund i deres hjem?
- Har du haft hunde før? Hvilke?
- Har du allerede haft hunde fra udlandet før? Redningshunde?
- Har du erfaring med den tid det tager at “indkøre en hund”?
- Er du bekendt med de sygdomme en hund fra udlandet kan bringe med sig?
- Har du læst vores afsnit om sygdomme? https://www.xn--rumnskehunde-8cb.dk/sygdomme/
- Kan du beskrive hvad der ville få dig til at opgive at have en hund?
- Hvis du har haft hund før, hvad skete der med den – døde den, fik den en ny famile eller andet?
- Har du tid, tålmodighed og forståelse for et dyr – især med ukendte udfordringer? F.eks angst, renlighed, at lære at omgåes andre i familen , angst for mænd, børn, biler, cykler, kondiløbere, at være alene hjemme med mulighed for materielle skader i hjemmet?
- Har du mulighed for at tilbyde kontakt til andre hunde (hvis det er et behov din hund har)
- Hvor skal hunden være når du skal på ferie?
- Hvem kommer til at hjælpe med hunden i tilfælde af længerevarende sygdom eller dødsfald?
- Har du eller nogen i din nærmeste famile allergi, der kan have indflydelse på hvor længe hunden kan blive i dit hjem?
- Er du indforstået med følgende:
- Hundehår i hjemmet?
- At hunden kan ødelægge materielle ting?
- At det at den skal være alene hjemme i mange timer – muligvis ikke er noget den kan lære – uden den vil være ulykkelig og dermed enten gø eller bide i ting? Hvordan vil du håndtere dette?
- at hunden skal lære at gå i snor uanset alder? At voksne hunde måske vil være nervøse for alle former for trafik?
- Kan du tage fri eller ferie når hunden ankommer?
- Er du indstillet på at vente på din hund skal gennem et længere vaccinations program i Rumænien og muligvis ikke kan rejse med det samme?
- Hvilke rum er hunden ikke tilladt at komme / være i – i dit hjem?
- Hvor må hunden gerne være og hvor må hunden ikke være?
- Er du bekendt med de udgifter der er forbundet med at modtage en hund fra udlandet? Alt fra forsikringer til årlige vacinnations tjek, men også større og dyrere udgifter – alt fra uforudsete skader, tandrens, neutralisering, mad (feks kan hunde reagerer med allergi mod visse typer tørkost)?
- Hvis du modtager en hvalp, er du bekendt med at vi er imod allle former for avl, og har du til intention at neutralisere din hvalp når den bliver kønsmoden? Eller hvad vil du gøre for at sikre dig den ikke bliver drægtig?
- Har du nogensinde fået et hjemmebesøg før – når du købte / adoptede en hund? Har du en forestilling om hvad det går ud på?
- Har du søgt på andre hunde i andre foreninger, samtidig med du ansøger om en hund via os?
- Kan du beskrive dit ønske med at ville adoptere en hund lidt nærmere?
- Har du kendskab til hvad den lidt omvendte tankegang vi har i vores forening – hvor vi mener, at vi er til for hunden, hjælpe hundene – samtidig med at vi nyder dem. Nærmere beskrevet, lige meget hvad hunden kommer med – er det dig der skal prøve at tilpasse dig hundens behov – og ikke hunden der skal tilpasse sig dine behov.
- Endelig skal du tilsende os billeder (også via messanger) af dit hjem og din have. Især af din indhegning i haven så vi kan se den er forsvarlig , så vi forhindrer hunde der bliver væk.
(vær opmærksom på vi kan have travlt og giver os god tid til at sikre en ordentlig adoption, for den enkelte, – derfor kan du forvente en længere svar respons end du måske håber på)
Vi gør også opmærksom på, at vi stiller en række krav til vores adoptanter, da vi har brug for at sikre os, at den hund vi henter til dig fra Rumænien er sikret de helt rette rammer i fremtiden – også når de dage, hvor der er udfordringer og det hele føles svært.
Derfor:
- Som adoptant skal man helst være fyldt 25 år
- Som hovedregel er det meget vigtigt, hvis man har børn at de oplæres i hvordan man omgåes en hund fra gaden. Det beror på erfaring og stor indsigt. Hvis du bor i lejlighed formidles kun hunde, der matcher de omgivelser og det aktivitets niveau, der tilbydes hunden. Hvis adoptant bor i hus forventer vi, at haven bliver forsvarligt indhegnet, alternativt en del af haven, hvis det er en meget stor grund.
- Vi vil spørge ind til din økonomi, så vi er sikker på du har råd til både en dyrlæge regning og en forsikring af din hund.
- Hvis du er alene, spørger vi ind til hvad du har af netværk, hvis du bliver syg og har brug for hjælp.
- Vi vil også gerne vide hvor meget hunden skal være alene i dagligdagen og hvordan dit aktivitets niveau er sammenlignet med den hund du ønsker at adoptere. (En lille bitte hund skal måske ikke på så lange ture som store hunde f.eks.
- Vi vil sætte pris på at modtage billeder af dit hjem, omgivelser og indhegning af din grund, eller tale med dig om hvilke forberedelser og tiltag du planlægger i forbindelse med adoptionen.
- Vi oplever desværre ind i mellem at adoptanter ikke er realistiske omkring det at adoptere en hund. Derfor mener de at med der tidligere erfaringer og viden omkring hunde ved alt der skal til. Når hunden så er ankommet i hjemmet melder hverdagens udfordringer sig. Ofte skal vi bruge mange timer på vejledning af adoptanten for at finde “tilbage” til den gode intention omkring det at hjælpe en hund til Danmark.
- Vi beder dig derfor indtrængende om ikke at handle impulsstyret. det at vælge en lille hund der har været gennem en hård start i livet kræver mere tid og større indsigt end du umidellbart tror.
Når hunden er ankommet
Vær opmærksom på hundens almene tilstand, både psykisk og fysisk
Lad den stresse af inden den tages til dyrlægen.
Hunden behøver ikke fejle noget, fordi den klør sig, hoster, eller lignende. Det kan være stress, dårlig kost og klimaforandringer. Mange gange går det over af sig, selv når den først får ro. Men er man i tvivl, så kontakt admins i gruppen.
Nogle gange har de hunde, der kommer fra Valcea det, der kaldet demodex (hårsækkemider) Alle hunde har Demodex men ved ekstrem stress og sult bryder det ud. Derfor er der mange af disse hunde der har Demodex, når de kommer. Det smitter ikke! Hverken fra hund til hund, eller fra hund til mennesker.
Fordi hundene sidder i stress igennem flere dage i selve transporten – kan der selvom de er testet for orm mv hjemmefra – genopstå smitte – både fra hunden selv eller via luftveje. På samme måde som når vi sidder i en flyvemaskine, hvor man kan smitte hinanden, fordi luften cirkulerer. Derfor anbefaler vi altid, at adoptanter giver deres nye hund en ormekur efter hjemkomst til dk. Hundene har fået ormekur i Rumænien, men vi ser sommetider, at det ikke har taget det hele. Så derfor er der af og til hunde som stadig har orm, når de ankommer, så derfor anbefaler vi på det kraftigeste at I giver dem en ekstra kur, når de kommer.
ttps://www.ormepiller.eu/da/panacur-ormekur.html
Husk på at mange af de hunde, der ankommer har en hård fortid og måske gamle eller udslidte hunde. Så det kan tage tid for dem at finde ro og tillid til at nu skal de aldrig frygte sult og kulde igen. Det er rumænske gadehunde, som på ingen måde har levet et liv som danske hunde.
Som adoptant vil erfare mange små ting, man ikke ser ved almindelige danske hunde, men hvis man forstår hundens sprog vil man også netop opleve at dette skaber en speciel tilknytning til sin hund og hvor man kan værne om hunden for at lære den at alt er ok. Det kan være den er bange for at gå gennem gå tuneller eller frygter mænd, den ikke kender.
Det skal man være klar på inden man siger JA til en hund, der ikke stammer fra stue opdræt. Vær opmærksom på at den ikke kender vores sprog, når den ankommer. Den forstår ikke hvad du beder den om eller har forventninger til.
Hunden kan være bange og skræmt og vil nok bare have fred de første dage. GIV DEN TID OG RO.
Men den kan også være det modsatte, den kan være overivrig for at please dig/jer.
Så en adoption skal overvejes grundigt – altså om man ønsker en hund, man skal være en hel masse for og som man vil opleve blomstre op OVER TID.
Enhver der adopterer en gadehund, hvalp eller voksen, må forvente at der kan være mindre eller større udfordringer, de har haft en hård start, det er vel netop derfor man adopterer – for at give dem en ny chance og et godt liv.Jeg kommer aldrig til at forstå den holdning og utilfredshed fra de få der har fået en “problematisk” hund, og så blamer stedet de adopterer fra. Det er et levende væsen, der er aldrig garantier for noget.Og for mig at se, giver det da netop mest mening at tage sig af de hunde som har det sværest, og så gøre alt man kan for at give dem et godt liv.
citat fra tidligere adoptant
De første dage.
Hunden har været under stress og pres længe, en lang køretur og nye mennesker gør at hunden de første dage måske reagerer anderledes end dens normale væremåde. Fuldstændig som når vi starter på en ny arbejdsplads og skal lære alting at kende. Det tager tid.
Den skal lige ´lande´ og få lov til bare at være i jeres normale dagligdag, uden at der sker en masse ekstra.
Ro og regelmæssighed er kodeordet den første uge til måned, så hunden får gode vaner fra starten af. Den lærer hvornår der fodres, luftes og tisses i haven, hvordan beboerne og dagligdagen er og hvordan I færdes i hjemmet. Helt basale ting.
Eksempel på regelmæssighed: Vælger man, for at opnå tillid, at håndfodre sin hund , så gør det konsekvent hele den første uge, inden madskålen findes frem.
Eksempel på ro: Lad hunden være i fred og komme til jer af sig selv. Der må gerne lokkes med et lidt ekstra godbidder. Haven er stor nok de første dage i stedet for gåture, brug tiden på at lære den gode vaner derude. Bor du i lejlighed, må du nok leve med et par indendørs uheld de første dage.
Vigtigt er, – at hvis din hund på nogen måde er angst – vil den til enhver tid forsøge at flygte. Den skal derfor have sele og line på også den første lange tid den er i haven. Den føler endnu ingen tilknytning til dig/jer eller den bolig den er havnet i. Så du kan ikke lukke den ud uden opsyn. Det vil svare til at lukke et lille fremmed barn ud i haven.
Det er sket mere end en gang at en forvirret nyankommen hund har revet sig ud af sit halsbånd, fordi den bliver bange for en lyd eller en ting. Vi opfordrer på det kraftigeste til at bruge sele konstant i starten. Dette er også nyt for hunden og en god trænings øvelse de første dage, hvor man lokker hunden til at stikke hovedet ind og ud af selen med godbidder.
EN SELE HUNDEN IKKE KAN BRYDE UD AF ER DERFIR MEGET MEGET VIGTIG!
Og tro ikke at den kan gå uden sele / line efter 3 måneder. Der skal gå meget lang tid før du er helt sikker på hvordan hunden reagerer i alle tænkelige situationer. Så ligesom at hunden skal lære dig og den omgivelser at kende – skal du også over tid lære din hund at kende.
Her er et eksempel på en hund der har boet hos sin ejer i 1,5 år:
Har hunden et eksta nervøst sind, kan det tilrådes at dit telefon nummer broderes eller skrives på selen. Skulle den blive væk, kan fremmede ikke komme tæt på den, men de fleste idag har en telefon og kan dermed tage et billede af hunden og nærlæse nummeret og derefter kontakte ejer, som forhåbentligt har bedre mulighed for at få hunde kaldt til sig.
Renlighed og nye omgivelser
Ikke alle hunde fra Valcea er renlige fra starten af. De fleste hunde har levet et liv på gaden og kender ikke forskel på ude og inde. Så det kræver lidt træning også, men erfaring viser at dette får de lært ganske hurtigt med den rette hjælp.
De små hvalpe, som er født af gravide mødre, der er hentet ud af dødssheltrene (som du kan læse om på et andet sted på dette website) har ikke oplevet at leve inden dørs i et hjem. De er ikke skadet for de har ikke været udsat for andet end Marias kærlige hænder, men de er ikke trænet i inde og ude, som en dansk opdrættet stureavls hvalp er. Det kan derfor tage lidt længere tid. Men vi har endnu ikke hørt eller oplevet nogen have udfordringer med dette i længere tid. Du kan følge vores facebook side for alle dem der har adopteret fra os og som fortæller de gode historier her:
https://www.facebook.com/groups/476887130325712
Introduktion til andre hunde, katte, børn eller andre familie medlemmer i hjemmet, bør også foregå i et tempo, hvor den nye hund ikke bliver overstimuleret, urolig eller forskrækket. Tag små skridt af gangen og brug tid på at observere hvordan hunden håndtere alt det nye omkring sig den før næste introduktion.
Med katte kan det være til en fordel at skærme med glasdør eller gitter. Så katten har mulighed for at se den nye hund an på afstand, inden de skal omgås.
Tålmodighed og overskud er vigtig og man kan ikke vurdere eller bedømme de første dage hvilken hund man har modtaget. Hunden kan godt reagere helt uhensigtsmæssig ved for eksempel at knurre af en mand de første dage. Også selvom det viser sig at ligge langt fra dens normal adfærd. Det samme kan man i øvrigt også opleve med danske omplaceringshunde de første dage. Ro, tid og skabe tillid ved gode oplevelser løser næsten altid problemet.
Men hvis du tror at hunden er faldet til efter bare en uge eller 2 tager du fejl. Hunden skal lære alt fra start. Den har måske aldrig været et hjem, så alle lyde, alle bevægelser, alt hvad I foretager jer er nyt og anderledes. Forestil dig at bare det at du trækker en stol ud fra et bord er nyt eller støvsuger og hunden skal vurdere om dette er noget, den skal vogte sig for. En dør der åbnes eller lyde den aldrig har hørt før.
Derfor skal du forvente det tager op til et år før din hund hviler helt i sig selv. Det betyder ikke, du ikke ved hvad det er for en hund, du har fået før den tid, men den vil kontinuerligt udvikle sig positivt gennem det første år. Hvilket både er spændende og dejligt at opleve, når ens indsats giver pote.
Børn
Børn og dyr sammen kan være til gensidig glæde, men det kræver, at forældrene tager det fulde ansvar. Børn kan ikke kaste sig om halsen på den nye hund. Børnene skal lære at store bevægelser og høje lyde kan forskrække hunden.
Erfaring viser, at børn, der er vokset op med dyr, bedre kan sætte sig i andres sted og udvise empati og omsorg.
Anskaffelse af et dyr må aldrig været et impulskøb. Man skal nøje undersøge, om en hund med ukendt historie bag hund vil passe ind i familien, og det er altid forældrenes ansvar, at hunden passes og plejes som den hunden har brug for.
Børn skal lære at omgås hunden korrekt og der ligger et stort ansvar hos forældrene i, at de lærer børnene ikke at overskrider hundens grænser, da det altid er hunden, der betaler prisen med sit liv, hvis det går galt.
Små børn og hunde bør aldrig være alene sammen. Yngre børn forstår ikke, hvornår de overskrider hundens grænser, hvilket man heller ikke kan forvente. Mange børn vil gerne vise deres kærlighed over for hunden ved at kramme og kysse den. Men, der er mange hunde, der opfatter dette som ubehageligt og nogle gange som direkte truende. Børn skal derfor lære at vise deres kærlighed på hundens præmisser.
Børnene bør være en aktiv del af hundens hverdag samt af dens pasning og pleje, så hund og barn kan få et forhold til hinanden og en masse gode kærlige oplevelser sammen.
De fleste hunde skal aktiveres. Gennem aktiviteter kan barnet og hunden danne bånd og få et tæt forhold. Dog skal man sikre, at hunden har et ”helle-sted”, altså et sted, der er ”forbudt for børn”, hvor hunden altid kan søge hen, hvis den har brug for fred.
Vi anbefaler, at du aldrig lader dine børn være alene med din hund. Det vil altid være dit ansvar hvis noget går galt. Børn UANSET ALDER! Må ALDRIG være til stede eller være med til at gejle en hund op, grundet hunden ikke kan finde ud af om viften med arme er leg eller bare tegn på fare eller angreb.
Derfor skal et barn aldrig være med til vilde lege med hunde. Vi anbefaler også at børn og voksne bruger tid på hundetræning og gerne professionel træning, som lærer dig, din familie og hunden at komme omkring de udfordringer hunden kan have, – om det er angst og stress fra lyde, børn, mænd, lyde eller andre hunde.
DYRLÆGE TJEK INDEN AFREJSE
Hunden er nylig tjekket af dyrlægen i Rumænien. Hvad vil et tjek af dyrlæge indbefatte i Rumænien?
Det foregår bestemt IKKE på samme måde som i Danmark, hvor en dansk dyrlæge får en høj timepris og kan fokusere længe på den enkelte hund. Tage prøver, tage røngten billeder og fordybe sig i de beskrivelser og bekymringer ejeren kommer med .
Sådan foregår et dyrlæge tjek IKKE i Rumænien og hvis det er det man forventer og ønsker, når man ønsker at købe en hund. En 100% forsikring om at hunden ingen fejl og mangler har – så er det ikke via os, man skal adoptere en hund. For vi kan ikke garantere, at ikke synlige fejl vil opstå / vil komme til syne når hunden endelig kan puste ud og være sig selv i det nye hjem.
De voksne hunde bliver altid neutraliseret. Det foregår i shelteret hvor dyrlægen ankommer 1 gang om ugen. Der er ingen fin steril klinik eller dyre omgivelser.
Der er tale om et shelter med 450 hunde, i europas fattigeste lande. Selv dyrlægerne lever under små kår. I hvert fald dem som har et hjerte af guld og ønsker at hjælpe de mange gadehunde.
Hunden bliver derfor tilset ganske hurtigt i et lokale som også har mange andre funktioner. Der er ingen røngten maskiner, intet fint operations bord eller andre fornemme forhold. De voksne hunde bliver bedøvet, og lagt på et klæde, hvor benene bliver bundet, og derefter neutraliseret. Ved opvågning bliver hundene lagt i en bunke hø. Er der synlige skavanker vurderes det, om hunden skal transporteres efterfølgende til en klinik uden for shelteret. Hvis hunden umiddelbart blot synes udmattet efter et hårdt liv, vil den ikke få ydeligere tilsyn andet end god og nærende mad og hø at ligge i. Når hunden er kommet til hægterene vil den få de lovpligte vaccinationer som kræves for at den kan rejse ud af Rumænien.
Sker der noget akut skal hunden selvfølgelig til dyrlægen når hunden er i din varetægt i danmark. Ved mindre ikke akutte ting, få en snak med en admins fra gruppen om problemet, inden dyrlæge besøg. Det er vigtigt du vælger en dyrlæge som ikke har et problem med gadehunde og denne form for adoption. Der er mange dyrlæger, som ser det som deres misson at nedgøre vores arbejde, at forsøge at redde disse hunde, som uansvarligt. Vælg derfor en dyrlæge som går ind for konceptet. ellers vil du opleve at dyrlægen taler ned til dig eller taler dårligt om os, eller prøver at finde så mange fejl ved hunden eller vores arbejde at de sår frygt i dig.
Derfor skal du være godt rustet når du ønsker at adoptere en hund. Alt kan gå nemt og gnindnings frit og du har et uproblematisk forløb og får den dejligeste hund for livet. Men du skal også være forberedt på at hunden kan komme med noget vi ikke har spottet på forhånd. og det er så ærgerligt, når det kommer bag på dig og vores kommunikation ender dårligt fordi du ikke fik sat dig ordentligt ind i koncepetet.
Ligesom i en vuggestue eller børnehave med rigtig mange børn, vil der altid være børne sygdomme i omgang. Alt andet er umuligt. På samme måde i et shelter med 450 rednings hunde. Lige meget hvor meget der rengøres, vaccineres, og tilbydes ordentlig mad – vil det aldrig blive optimale forhold. Der vil altid være nogen hunde, der bærer på noget og som smitter andre. Fuldstændig som med børnesygdomme eller hvor der er mange mennsker samlet …. (tænk på covid 19, hvor mange der bliver syge selvom de er vaccineret)
Vi har lavet et helt afsnit med sygdomme du også kan finde her på hjemmesiden.
https://www.xn--rumnskehunde-8cb.dk/sygdomme/
Der venter helt sikkert mange skønne oplevelser både for jer og den hund I har valgt. Den skal lære alt fra start som en lille hvalp, som at gå tur i snor, komme når man kalder, møde nye mennesker osv. Men hunden bærer måske på nogle store ar på sjæl og krop fra de vilkår den er blevet tilbudt fra mennesker tidligere i livet. Så I vil med en god portion tålmodig og konstante gentagelser samt forståelse for lige den hun I har købt, – vil I opleve at se en hund blomstre – og det er den største gave man kan få lov at opleve.
PRIS
Hvad koster det at adoptere en hund fra Maria i Rumænien.
Adoptionprisen koster 3900kr for hvalpe og voksne hunde, der kommer direkte fra shelteret i Rumænien fordi du selv står med al økonomis ansvar efterfølgende. det vil sige at tilbyde din hund ekstra ormekur, tjek hos dyrlægenosv
His du adoptere en hund der er i pleje i Danmark eller som er under omplacering er prisen højere.
Gamle hunde dvs 8+ år tager vi 2000 kr for, da der kan komme ekstra uforudsete dyrlæge regninger hos dig, når den er ankommet og vi giver dermed den kredit at du tilbyder en gammel hund nogle gode år i et trygt hjem.
Er hunden hentet til Danmark direkte til en plejer og du derfor har mulighed for at besøge hunden i Danmark, for at se om den er et match for dig inden accept af køb, – så koster det et ekstra gebyr for omkostninger for pleje i Danmark. Hunden koster der for 4.900 kr.
Hvad dækker de 3.900 kr?
Beløbet dækker alle de omkostninger, der har været af en gadenhund. Oftes har den brug for mere end et dyrlæge tjek. Måske har hunden været igennem et længerevarende behandlingsforløb, så netop din hund har kostet Maria langt mere end andre hunde. Så er den vaccineret, blevet chippet, fået udstedt et pas. Den har måske boet i en kortere eller længere periode hos Maria eller en betalt plejer, og der fået masser af pleje og foder. Endelig dækker prisen den lange transport gennem flere lande. Altså både den del af transporten Maria og Adrian står for, samt den del af transporten vi står for fra Tyskland til Danmark.
Så prisen på en adoption er : HUNDEN ER GRATIS ! – Det du betaler for at at dække de udgifter der har været for at hunden kan komme til Danmark.
Det er altså ikke samme købelov der gælder som hvis du køber en hund hos en avler – der tjener penge på sine hunde. Fordi hos os arbejder alle frivilligt. Ingen penge går til lønninger, husleje i danmark eller lign. Det du betaler for er altså benzin, mad, vaccinationer, et pas mm
Så sammenlignet med en race hund, kan man sige at man få meget for sine penge. Dette skyldes, at vi ikke tjener på hunden, men kun får udgifterne dækket ved at hente den til Danmark. Alligevel skal du være opmærksom på at hunden kan komme med uforudsete skader, du selv skal bekoste, og som er dit fulde ansvar.
Dertil vil man, når hunden er faldet til og kender sin famile rigtig godt, opleve en hund som er meget knyttet til sine mennesker og viser det med stor hengivenhed.
Du skal vide at i en krise situation eller akut situation, gør vi hvad vi kan med de midler og muligheder vi har. Vi er som sagt ikke en stor forening med store midler eller lokaler, eller et internat med fine båse, vi kan etablere hunde i, i tilfælde af nødsituationer. Vi er private personer, der hjælper dyr i nød.
Vores hverdag er ud over vores job og familier, ligesom alle andre har, – derfor baseret på alle mulige forskellige former for frivilligt arbejde. Vi lægger mange timer hver dag, på forskellige måder, alt efter vores kompetencer og muligheder. Vi gør det ikke for at blive kendte, eller tjene penge på sagen, – vi gør det af et rent hjerte, for at hjælpe Maria og Adrian og de hunde, vi kan.
paypal: marias.shelter@outlook.com
Mobilepay: 482413
Danske Bank:
reg nr: 9570 konto nr 13150168
Økonomi og forsikring
Når du adopterer en gadehund, har du et økonomisk ansvar. Hele vejen igennem. Vi gentager : Du kan få en hund, der havde uforudsete skader, som dyrlægen og Maria i Rumænien ikke havde spottet. Den kan have skader på sin psyke, der ikke er beskrevet. Den kan kræve dyrlæge besøg kort efter sin ankomst. Vi anbefaler dig derfor at få hunden forsikret hurtigst muligt, så du kan få hjælp til uforudsete skader og udfordringer.
Voksne og hvalpe
Voksne store hunde adopteres ikke til familier med små børn eller i lejligheder. Da vi ikke kender deres forhistorie. Et eksempel kan være at hundene kan være så pasnings krævende, at de måske aldrig vil være istand til at gå en tur uden angst og derfor vil være glade for en have, som de kan føle sig trygge i.
Hvalpe er sjældent så skadede, da de har været i Marias hænder og derfor ikke har været udsat for grusomheder fra andre mennesker og kan komme både i lejlighed og til familier med små børn. Du skal desuden være 25 år for at kunne adoptere en hund.
Vi ved ikke altid hvor stor hunden bliver og hvilken race den er, vi kan kun gætte, da hundene primært er fundet på gaden. Så hvis du vælger en hvalp kan du kun spørge pm Maria har kendskab til forældrene og derved få en mulighed for at kunne se om det bliver en lille eller stor hund, men intet er sikkert, da det jo blandings hunde.
Medlemskab
Vi gør opmærksom på at ‘Foreningen Hjælp til Marias og Adrians Shelter ‘ ikke er en stor og mægtig dyreværnsorganisation. Vi har et forenings navn, og er konstitueret som forening, men vi arbejder med at få betalende medlemmer nok til at blive godkendt som non-profit forening. Det vil sige, at alle vi som arbejder i foreningen – vi arbejder 100% frivilligt og ulønnet. Foreningen modtager donationer, men disse er ikke nok til at aflønne noget personale og vi ønsker også at alt vi modtager, bliver doneret direkte videre til de Rumænske gadehunde og Maria og Adrians mange mange udgifter.
Så foreningen er lille og består af mennesker som har en travl hverdag, men ønsker at gøre en forskel for disse hunde, der lever under så kummerlige forhold. Ved et medlemskab støtter du derfor op om vores arbejde. Du kan frivilligt vælge om du vil støtte med et månedligt beløb eller et årligt beløb. Du kan også være med til at frikøbe hunde. Det koster det samme som at adoptere en hund. Men du kan også sende et minde bidrag, til en speciel indsamling. Alt gør en forskel for os og for de mange hunde. og det er via de daglige opdateringer på facebook du kan følge specifikke anmodninger om hjælp og støtte til specielle hunde, dyrlæge regninger eller andet. Hvis du vælger at at støtte med et månedligt beløb kan det gøres via bank eller mobilepay.